Zhineng Qigong

Voel je je vaak moe of heb je weinig energie? Slaap je slecht? Kun je moeilijk ontspannen of concentreren op bepaalde taken? Zit je veel in je hoofd, te piekeren, te wikken en te wegen? Besteed dan eens tijd aan Zhineng Qigong en ervaar de rust en helderheid die regelmatig oefenen brengt.

Het beoefenen van Zhineng Qigong heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats zorgt het voor ontspanning. Daarnaast heeft het een aantal gezondheidsvoordelen; je gewrichten worden soepeler en je spieren worden sterker. Over het algemeen helpt het bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en draagt het bij aan een betere balans tussen lichaam en geest.

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer die zijn oorsprong vindt in het oude China van eeuwen geleden. De meest effectieve oefeningen van traditionele qigongvormen zijn in de jaren '80 door dr. Pang Ming doorontwikkeld tot Zhineng Qigong en wordt ook wel meditatie in beweging genoemd.

Door het oefenen met de basismethodes van Zhineng Qigong kun je actief je energiehuishouding beïnvloeden. De oefeningen zijn relatief eenvoudig aan te leren en regelmatige beoefening heeft snel effect.

Ik ben opgeleid als professioneel docent Zhineng Qigong bij Academie Qing-Bai en aangesloten bij het Zhigong Instituut Nederland. Je kan bij mij de volgende lessen volgen:

  • Groepsles op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur
  • Groepsles op woensdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur
  • Individuele privélessen mogelijk op aanvraag
  • Zhineng Qigong in organisaties mogelijk op aanvraag

Wat zeggen deelnemers over de lessen:

"Voor mij was Zhineng Qigong een nieuwe ervaring. Na de les voelde ik mijn energie meer stromen en mijn geest was heerlijk rustig."

"Ik was onbekend met Zhineng Qigong maar wel nieuwsgierig. Wat een fijne en prettige ervaring! Marlien is rustig en fijn om naar te luisteren. De uitleg is duidelijk en de ruimte is super!"

"Door de duidelijke uitleg van Marlien, en door haar overgave, was de eerste ervaring met Zhineng Qigong echt heel aangenaam. Ben hierdoor nieuwsgierig geworden wat er allemaal te ontdekken is."