Wie is De Verhelderij?

Foto van Marlien Muller

Mijn naam is Marlien Muller. Geboren en getogen in Hardenberg, een stadje in het oosten van het land, vlakbij de Duitse grens. Daar groeide ik op als nakomer met een broer die acht jaar ouder is. In ons gezin was sprake van depressie, maar daar werd bij ons thuis niet over gesproken. Als kind had ik daar last van. Ik denk dat daar mijn behoefte aan verhelderen en duidelijkheid is ontstaan, en ook de wens om moeilijke zaken bespreekbaar te maken en op tafel te leggen. Als iets bespreekbaar is dan kunnen we ons ertoe (leren) verhouden.

Toen op mijn 35ste kanker bij mij werd geconstateerd, heeft dat geleid tot een rijk proces van persoonlijke ontwikkeling. Een leerproces dat nog steeds voortduurt, met vallen en opstaan. Coaching en de beoefening van Zhineng Qigong hebben mij op het gebied van persoonlijk leiderschap enorm veel gebracht. Ik durf nu stappen te zetten waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou durven, bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf.

Al van kleins af aan is een deel van mij bang om niet goed genoeg te zijn. Ook vroeg ik mij (als nakomer) vaak af of mensen wel op mij zaten te wachten en wanneer ik toch eens door de mand zou vallen. Dat moment is nog steeds niet gekomen 😊. Blijkbaar kan ik er toch echt wel op vertrouwen dat ik van betekenis kan zijn. Mijn sterke kanten zijn luisteren en analyseren. Deze vaardigheden zorgen samen met een gezonde nieuwsgierigheid voor het vermogen om tot de kern van de zaak te komen. Veel gehoorde feedback die ik krijg is: "je weet het zo helder te verwoorden". Dat levert wat op, want vanuit verhelderen en inzicht kun je doelgericht aan de slag. Vandaar ook de naam voor mijn bedrijf: De Verhelderij.

Een belangrijke les voor mij is dat ik meer ben dan mijn gedachten, gevoelens en (beperkende) overtuigingen. En ik heb geleerd dat het loont om nieuwe en spannende stappen te zetten. Geen wonder dat (samen) leren en ontwikkelen een belangrijke drijfveer zijn geworden. Denk je dat ik jou van dienst kan zijn? Neem dan contact op! Ik leer graag met je mee.